Suroviny (cca na 45 kousků)
Na těsto:
- 320 g špaldové mouky
- 120 g modrý mák
- 120 g přírodní třtinový cukr
- 1 lžička vanilkového cukru
- 250 g másla
- 2 žloutky
Náplň:
višňový nebo rybízový džem
Příprava:
Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů (horní/spodní ohřev).
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručně zpracujeme hladké těsto. Necháme v lednici asi 1 hodinu odpočinout.
Pracovní plochu posypeme moukou. Těsto na pracovní ploše rozválíme na tloušťku asi 5 mm a vykrajujeme libovolnými vykrajovátky. Pečeme asi 8 minut.
Upečené cukroví necháme úplně vychladnout a poté je slepíme višňovou marmeládou.
Na závěr můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.
Suroviny použijte pokud možno bio, od souseda nebo domácí.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de