RIZOPIA
Základem kanadských bezlepkových těstovin značky RIZOPIA je neloupaná hnědá rýže, a na rozdíl od bílých těstovin z loupané rýže obsahují minerální látky
(vápník, železo), vitaminy (skupiny B) a vlákninu, obsažené v rýžové slupce a klíčku. Některé druhy obsahují směs divoké rýže a hnědé neloupané rýže. Divoká rýže dodá tmavě hnědé zabarvení a snižuje glykemický index potraviny. Většina sortimentu je vyrobena z ekologicky pěstované rýže a nese bio certifikát.
Výrobce těstovin přísně dbá na dodržování náročných požadavků na bezlepkové potraviny – v závodě se nezpracovávají produkty obsahující lepek, zaměstnanci nenosí do práce potraviny s lepkem, suroviny a konečné výrobky jsou pravidelně testovány v závodní laboratoři a zároveň jsou periodicky odesílány k rozboru do profesionální laboratoře. Proto jsou tyto rýžové špagety vhodné pro bezlepkovou dietu.
Těstoviny značky RIZOPIA jsou velmi oblíbené na severoamerickém trhu právě proto, že při správné přípravě chutnají výborně a nemusíte ani poznat, že se nejedná o těstoviny z tvrdé pšenice. Základem přípravy je těstoviny nepřevařit a vařit pouze do "al dente", což znamená, že těstoviny přestaneme vařit, když jsou ještě trošičku tvrdší. Okamžitě slijeme a rychle propláchneme studenou vodou. Podáváme na nahřátém talíři s horkou omáčkou. Výborné jsou i jako čínské smažené nudle s masem či zeleninou, kdy na rozpáleném oleji osmažíme kousky masa a zeleniny a přidáme uvařené propláchnuté nudle a krátce osmažíme. Můžeme ochutit sójovou či ústřicovou omáčkou. Uvařené a propláchnuté těstoviny můžeme také přidávat do polévek (např. do miso polévky).