Vynikající ostrý vegetariánský pokrm inspirovaný asijskou kuchyní. Pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, uberte na feferonkovém krému.
- 100 g bílé basmati rýže*
- 120 g bílého zelí*
- 1/2 lilku*
- 120 g mrkve*
- 4 jarní cibulky*
- 150 ml kokosového mléka*
- 1 lžíce 100% arašídové pasty RAPUNZEL*
- 1 lžička feferonkového krému
- 3 lžíce oleje na smažení*
- 1/2 lžičky kari*
- 30 g kešu oříšků*
- 100 g sójových výhonků
- 1 lžíce sójové omáčky*
- kousek čerstvého kořene zázvoru*
- 1/2 lžičky sušené třtinové šťávy*
- mořská sůl
- 1/2 chilli papričky, 1 jarní cibulka na ozdobu
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi wok zahřejeme olej a osmahneme na něm bílé zelí, mrkev a nasekaný zázvor (cca 2 minuty). Přidáme lilek a sójové výhonky a smažíme další 2 minuty. Přihodíme jarní cibulku a smažíme další minutu. Nakonec vmícháme kokosové mléko, arašídovou pastu, cukr, sójovou omáčku, kari a feferonkový krém, povaříme jednu minutu a dochutíme solí. Podáváme s rýží a ozdobíme feferonkou, jarní cibulkou a kešu oříšky.
* = bio
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de.