Pomazánka z avokáda, manga a kešu pasty chutná skvěle na opečené ciabattě nebo jako dip k zelenině na grilu.
- 1 zralé avokádo*
- 1/2 manga
- 2 - 3 jarní cibulky*
- kůra z 1/2 citrónu*
- 4 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citrónu*
- 1 - 2 lžíce 100% kešu pasty RAPUNZEL*
- mořská sůl
- přírodní třtinový cukr*
Při nákupu poznáme zralé avokádo podle toho, že při zatlačení prsty trochu povolí – asi jako zralá broskev. Stejně tak mango použijeme zralé, které pod tlakem prstů lehce povolí. Oloupeme mango a jeho dužinu rozmixujeme spolu z dužinou avokáda, citrónovou šťávou a kešu pomazánkou. Cibulku nakrájíme na kolečka a vmícháme do směsi. Dochutíme mořskou solí a troškou cukru.
* = bio
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de.