Kontaktujte nás: 731 169 016, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

axxen
Když chcete jíst,
ne konzumovat.
×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košík
košík je prázdný


Když se řekne štrúdl, tak si možná představíme přeslazený zákusek z tučného listového těsta. Ten opravdu se zdravou výživou snad kromě jablek nic společného nemá. Ale naše babičky dělaly jiný druh štrúdlu, štrúdl tažený či vyvalovaný. Nevytvářel sice křupavé plátky těsta, jako ten listový, ale byl méně tučný, a tím pádem i zdravější.

Těsto:Recept celozrnny strudl

Náplň:

Těsto připravíme buď v domácí pekárně (10 minut hnětení stačí) nebo složky prostě smícháme. Sypké složky smícháme na pracovní ploše, přidáme vajíčko a olej, promícháme a postupně přidáváme vodu, dokud se nevytvoří polotuhé těsto, které se nechytá podložky. Kolik vody je nutno použít závisí na druhu použité mouky a uvedené množství je pouze orientační. Těsto rozdělíme na dvě části a necháme v chladu asi 20 minut odpočinout. Mezitím si nakrájíme jablíčka. Nyní na pomoučněném vále rozválíme jednu polovinu těsta do tenka. Čím tenčí, tím lepší, ale nesmí se trhat. Posypeme jablky, rozinkami a skořicí a můžeme přidat i strouhaný kokos, lehce upražené a nahrubo nasekané oříšky či mletý mák. Nakonec opatrně zavineme. Totéž uděláme s druhou půlkou těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut a ke konci pečení potřeme povrch vodou. Štrúdl je i bez přislazování dostatečně oslazený jablíčky a rozinkami, ale pro děti či velké milovníky sladkého jej můžeme posypat mletým přírodním třtinovým cukrem.

TIP: Práci si usnadníte, když utrhnete větší kus papíru na pečení, lehce ho pomoučníte a vyválíte těsto na něm. Při zavinování štrúdlu zvedáme papír, těsto oddělujeme od papíru postupně a těsto se netrhá, i když je tenké. Zavinutý štrúdl přesuneme i s papírem na plech bez rizika roztržení.

* = bio

Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment vysoce kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, bio oříšky či bio sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva RAPADURA. V nabídce máme jak výrobky vlastní značky, tak vybrané výrobky jiných značek.

KONTAKTY

bio nebio s.r.o.
Průmyslová zóna 103
267 51 Bavoryně
Telefon: 311 532 039
Mobil: 731 169 016, 734 534 543
E-mail: info@bionebio.cz, objednavky@bionebio.cz

731 169 016
Tyto webové stránky používají k personalizaci reklam a služeb soubory cookies. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Souhlasím