Tento vynikající pokrm má své kořeny v japonské kuchyni, ale je oblíbený po celém světě. Jedná se o skvělý příklad toho, jak je třtinová melasa neodolatelná, když ji používáme jako kořenící přísadu.
- 1 kuře*
- 2 lžíce sójové omáčky*
- 2 lžíce třtinového cukru*
- 1 lžička třtinové melasy*
- 1 lžíce nadrobno nasekaného kořene zázvoru*
- mořská sůl
Kuře rozporcujeme na menší kousky a z ostatních ingrediencí vytvoříme marinádu. Kousky kuřete marinujeme alespoň 2 hodiny. Kuře poté grilujeme, smažíme nebo pečeme v troubě. Podáváme s rýží.
TIP: Vegetariánská obdoba tohoto receptu spočívá v marinování plátků tofu v teryiaki marinádě, ke které však přidáme lžíci oleje. Marinované tofu grilujeme či smažíme.
* = bio