Kontaktujte nás: 731 169 016, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

axxen
Když chcete jíst,
ne konzumovat.
×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košík
košík je prázdný


Nejjednodušší dýňový recept - recept na pečenou dýni. Pro tento účel je vynikající zelené hokkaido, můžeme však použít i známější oranžové hokkaido či jinou menší či střední dýni s pevnou dužinou.

  • 1 ks dýně* vhodné na pečeníRecept pecena dyne

Dle chuti různé varianty pro dochucení:

Dýni rozkrojíme a položíme i se semínky na plech, rozkrojenou stranou nahoru. Pečeme při teplotě 180 °C, dokud dýně nezměkne tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Semínka vydlabeme. Máme-li menší dýně, tak podáváme vždy celou půlku i se slupkou, u větších dýní vydlabeme část dužiny na předehřátý talíř. U stolu dýni dochutíme, na slano nebo na sladko. Pečenou dýni můžeme použít jako přílohu k masu, samostatné lehké jídlo či desert. Ani semínka nemusíme vyhodit. Nevadí-li nám plivání tvrdé slupičky, tak je opláchneme a jíme tak, jak jsou, nebo lehce osolené.

TIP:  Pokud nám pečená dýně zbude, můžeme její dužinu použít do dýňového koláče, polévky či pomazánky nebo k přípravě různých zeleninových směsí a karbanátků.

* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí

Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment vysoce kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, bio oříšky či bio sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva RAPADURA. V nabídce máme jak výrobky vlastní značky, tak vybrané výrobky jiných značek.

KONTAKTY

bio nebio s.r.o.
Průmyslová zóna 103
267 51 Bavoryně
Telefon: 311 532 039
Mobil: 731 169 016, 734 534 543
E-mail: info@bionebio.cz, objednavky@bionebio.cz

731 169 016
Tyto webové stránky používají k personalizaci reklam a služeb soubory cookies. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Souhlasím