Salát z quinoy, broskví, mandlí, dýňových semen a čerstvých bylinek nejen obohatí vaše chuťové buňky, ale díky němu dodáte svému tělu tolik potřebný hořčík, železo, vápník a spoustu dalších prospěšných látek a vitamínů. Vhodné i pro vegany.
Na 2 porce:
- 300 g bílé quinoy
- špetka soli*
- 5 nasekaných jarních cibulek*
- 2-3 ks nakrájených broskví*
- 2 ks pokrájené čekanky*
- 70 g pražených mandlí*
- 50 g pražených dýňových semínek*
- 1 hrst koriandru* - nasekaného
- 1 hrst bazalky* - nasekané
- 1 hrst čerstvé máty* - nasekané
Na dresink:
- 1 pol. lžíce česnekové pasty* (případně utřený česnek)
- 7 pol. lžic extra panenského olivového oleje*
- 2 pol. lžíce javorového sirupu*
- 5 pol. lžic bílého vinného octa*
- 1 pol. lžíce mořské soli*
- pepř na dochucení
Quinou si uvaříme dle receptu na obalu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme sůl.
Mezitím si připravíme dresink. Všechny přísady na dresink nalijeme do sklenice s vodotěsným víkem, pořádně protřepeme, až získáme krémovou konzistenci.
Do uvařené a trochu vychladlé quinoy přidáme všechny bylinky, jarní cibulky, broskve - dobře promícháme. Na talíři salát ozdobíme mandlemi, dýňovými semínky a přelijeme dresinkem. Podáváme vlažné, dosolíme dle potřeby.
* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de.