Polentová pizza se špenátem a cherry rajčátky je zajímavou alternativou ke klasické pizze. Její příprava je rychlejší, je chutná a dobře stravitelná.
Suroviny:
- 200 g polenty* (nebo instantní polenty*)
- 600 ml vody
- 1 kostka bio zeleninového vývaru Rapunzel*
- 2 pol. lžíce extra panenského olivového oleje RAPUNZEL*
- 4 pol. lžíce bio rajského protlaku*
- 1 pol. lžíce mořské soli
- pepř
- hrst čerstvého špenátu*
- 250 g cherry rajčátek*
- 250 g strouhaného parmezánu*
Připravíme si polentu společně se zeleninovým vývarem dle návodu na obalu. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Mezitím si připravíme pečící plech, který potřeme trochou olivového oleje. Na plech rozprostřeme uvařenou polentu do tvaru pizzy. Okraje ponecháme trochu silnější. Na polentu naneseme rajský protlak a dále klademe špenát, nastrouhaný parmezán a rozpůlená cherry rajčátka. Pizzu si můžeme ozdobit libovolnými surovinami dle chuti. Nakonec pizzu zakápneme troškou olivového oleje, osolíme, opepříme a pečeme v troubě cca 15 minut, dokud pizza nezezlátne a sýr se nerozpustí. Okraje pizzy by měly být trošku křupavé.
* = pokud možno bio
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de.