Samotný základ tohoto voňavého cukroví je velmi málo sladký. Záleží tedy jen na nás, jak moc cukru přidáme při obalování. A nemáme-li doma formičky na tlapičky, použijeme jakékoli jiné - třeba na plněné ořechy.
- 20 dkg hladké celozrnné mouky* (může být i bílá či půl na půl)
- 20 dkg změklého másla*
- 8 dkg třtinového cukru* nebo panely*
- 20 dkg mletých vlašských ořechů*
- 6 dkg strouhané hořké čokolády*
- 1 vejce*
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku*
- třtinový cukr* rozmixovaný na moučku na obalování
- špetka Bourbon vanilky*
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které plníme do formiček. Při pečení tvary nabydou, takže necháme uprostřed menší prohlubeň. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180 °C. Necháme trochu vychladnout a teplé tlapičky opatrně vyklápíme do směsi cukru s vanilkou a obalujeme. Do dózy na cukroví je rovnáme až po vychladnutí a vrstvy prokládáme papírovou utěrkou nebo bílým papírovým ubrouskem.
* = bio