Jemný dip ze sezamové pasty se skvěle hodí k pečené zelenině nebo zelenině připravované na grilu, ale můžeme ho použít také jako zdravou pomazánku na chleba.
Suroviny (na 4 porce)
- 1 hrst čerstvých bylinek (např. petržel, máta, pažitka, koriandr)
- 250 g jogurtu nebo jeho veganské alternativy
- 4 lžíce sezamové pasty tahini Rapunzel
- 2 lžíce citrónového oleje nebo olivového oleje
- ½ čajové lžičky bylinkové soli
Na ozdobu:
- 1-2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
Příprava:
Všechny bylinky nasekáme nadrobno. Jogurt, tahini, olej, sůl a bylinky smícháme v míse a ozdobíme jarní cibulkou.
Tip: Místo celého množství jogurtu můžeme přidat i trochu tvarohu. Dip můžeme zakápnout citrónovou šťávou.
Suroviny použijte pokud možno bio.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de