Osvěžující letní salát z vodního melounu a jemného kantalupe melounu se sýrem feta se skvěle hodí ke grilovaným pokrmům, ale můžete si ho vychutnat i samotný.
Pro 4 osoby:
- ½ vodního melounu
- 1 meloun kantalupe
- 1 avokádo
- ½ salátové okurky
- 150 g sýru feta
- 10 cherry rajčátek
- 1 svazek máty – jemně nasekané
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- mořská sůl
- pepř
- Možno přidat: pár jader vlašských ořechů
Příprava:
Dužiny melounů a avokáda nakrájíme zhruba na 1 cm kostky, stejně tak i okurku a fetu. Cherry rajčátka rozpůlíme a přimícháme je k ostatním surovinám, přidáme nasekanou mátu a promícháme.
Na zálivku: Olivový olej smícháme s vinným octem a dochutíme solí a pepřem. Vše dobře promícháme, přidáme do salátu a dobře promícháme.
Tip: Salát krásně rozvine své aroma, pokud přidáme lehce opražené vlašské ořechy. Kousky vlašských ořechů pečeme na pánvi na sucho po dobu 2-3 minut, poté jimi ozdobíme salát.
Suroviny použijte pokud možno bio, od souseda nebo domácí.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de