Výborná luštěninová pomazánka, která má svůj původ v oblasti Středního východu. Klasický hummus se vyrábí z cizrny a sezamové pasty. Nabízíme jeho alternativní verzi z červené čočky, která se skvěle hodí jako dip ke krekrům, zelenině či pita chlebu.
Na 4 porce:
- 150 g červené čočky
- ½ lžičky mořské soli
- 3 lžíce sezamové pasty Tahin Rapunzel
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- čerstvé bylinky dle vlastního výběru (koriandr, máta, pažitka,…)
Příprava:
Červenou čočku uvaříme dle návodu na obalu a po uvaření osolíme.
Všechny suroviny rozmixujeme najemno tyčovým mixerem nebo kuchyňským robotem. Směs díky čočce zhoustne, v případě potřeby můžeme přidat trochu vody. Ozdobíme nasekanými bylinkami nebo jarní cibulkou a podáváme s krekry nebo pita chlebem.
Suroviny použijte pokud možno bio, od souseda nebo domácí.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de