Cizrnové kari je skvělým jídlem pro podzimní a zimní období. Jeho pikantnost je rozmělněna kokosovým mlékem. Dodá tělu potřebnou zahřívací energii a díky cizrně dobře zasytí. Podáváme s rýží, pita chlebem nebo těstovinami.
Suroviny (na 4 porce)
- ½ svazku nakrájené jarní cibulky
- 3 červené papriky nakrájené na proužky
- 1 balení sterilované cizrny Rapunzel
- 2 lžíce kokosové oleje nebo oleje na smažení
- 2 lžíce červené kari pasti (případně můžeme použít: 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku papriky, 1 lžičku sušeného zázvoru, 1 lžičku kari)
- 1 balení kokosového mléka Rapunzel
- mořská sůl
- pepř
- kmín
- šťáva z 1 limetky nebo šťáva z ½ citrónu
- 1 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo čerstvě nasekané petrželky
Příprava:
Jarní cibulku a papriku nakrájíme na proužky. Na oleji krátce orestujeme cibuli, papriku a cizrnu. Vmícháme kari pastu a přidáme kokosové mléko a zeleninový vývar. Dusíme cca 10 minut. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Přidáme limetkovou šťávu a ozdobíme koriandrem.
Suroviny použijte pokud možno bio, od souseda nebo domácí.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de