Krémová bramborová polévka zjemněná mandlovou pastou potěší všechny milovníky zeleninových pokrmů. Díky mandlové pastě polévka více zasytí a obohatí chuťové pohárky.
Suroviny (na 4 porce)
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 malá cibule nakrájená nadrobno
• 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno
• 500 g brambor – oloupaných, nakrájených na kostičky
• 3 mrkve oloupané a nakrájené
• 1 l zeleninového vývaru Rapunzel
• 2 lžíce bílé mandlové pasty Rapunzel
• mořská sůl
• pepř
• ½ svazku jemně nasekané petrželky
Příprava:
V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm kousky cibule a česneku. Přidáme brambory a mrkev a také je krátce orestujeme. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka asi 20 minut.
Část zeleniny vyjmeme z hrnce děrovanou naběračkou a dáme ji stranou do hlubokého talíře.
Do polévky vmícháme mandlovou pastu a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na kaši. Do rozmixované polévky vložíme zpět zeleninu, kterou jsme si dali stranou. Polévku krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr ji ozdobíme nasekanou petrželkou.
Suroviny použijte pokud možno bio, od souseda nebo domácí.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de