Kontaktujte nás: 731 169 016, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

axxen
Když chcete jíst,
ne konzumovat.
×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košík
košík je prázdný


Jedná se spíše o desert či sladkou přesnídávku pro každého, kdo má rád chuť černého sezamu a rád mlsá sladké.

1 hrnek mléčné rýže bílé* či natural*Recept sezamova polevka
1 hrnek černého sezamu*
1 – 1 ½ hrnku sušené třtinové šťávy*

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme ji 2 hodiny namočenou ve vodě (rýži natural můžeme nechat i déle). Černý sezam upražíme za stálého míchání nasucho na pánvi do voňava. Upražený sezam rozmixujeme na drť, přidáme půl hrnku vody a důkladně promixujeme na pastu. Rýži slijeme, přidáme k ní 2 hrnky vody a také důkladně rozmixujeme. Ve velkém hrnci smícháme sezamovou pastu, rýži s vodou, cukr a další 4 hrnky vody, přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. U bílé rýže stačí asi 8 minut, u rýže natural 15 minut. Pokud se nám nepodařilo rozmixovat rýži důkladně za syrova, můžeme dodatečně promixovat ponorným mixérem. Dle chuti můžeme „polévku“ dosladit. Podáváme teplou.

TIP: Zkuste ochutnat samotný rozmixovaný pražený černý sezam. Je vynikající jako jako posyp salátů, do smažené rýže a těstovin, polévek i do desertů.

* = pokud možno bio

Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment vysoce kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, bio oříšky či bio sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva RAPADURA. V nabídce máme jak výrobky vlastní značky, tak vybrané výrobky jiných značek.

KONTAKTY

bio nebio s.r.o.
Průmyslová zóna 103
267 51 Bavoryně
Telefon: 311 532 039
Mobil: 731 169 016, 734 534 543
E-mail: info@bionebio.cz, objednavky@bionebio.cz

731 169 016
Tyto webové stránky používají k personalizaci reklam a služeb soubory cookies. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Souhlasím