Kontaktujte nás: 731 169 016, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

axxen
Když chcete jíst,
ne konzumovat.
×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košík
košík je prázdný


Mazanec s celozrnnou moukou, slazený medem a rozinkami. Pokud použijete máslo, je mazanec těžší a hutnější, mazanec s olejem je nadýchanější.  

  • 30 dkg hladké celozrnné mouky*Recept velikonocni mazanec
  • 20 dkg hladké či polohrubé bílé mouky*
  • 10 dkg medu*
  • 10 dkg rostlinného oleje* (nebo másla* o pokojové teplotě)
  • 2 žloutky*
  • ½ kostky droždí*
  • ½ lžičky soli
  • cca ¼ l vody či mléka*
  • kůra z 1 citrónu*
  • ½ lžičky vanilky*
  • 4 dkg rozinek* (nebo sekaných sušených meruněk*)
  • 1 dkg kandované citrónové či pomerančové kůry*
  • 5 dkg nahrubo sekaných mandlí* či sladkých meruňkových jader*
  • rozkvedlané vejce* a plátky mandlí* na povrch

Lžičku medu rozmícháme s droždím, 2 lžícemi mouky a 3 lžícemi vlažné vody či mléka a necháme několik minut vzejít kvásek. Do domácí pekárny přemístíme vše kromě mandlí, rozinek a kandované kůry (pokud nás pekárna neupozorňuje pípnutím na poslední míchání, dáme tyto složky hned ze začátku). Vlijeme kvásek a zapneme na program kynutí bez pečení. Před posledním vymícháním přidáme mandle, rozinky a kůru. Z vykynutého těsta utvoříme jeden velký nebo několik malých bochánků, které necháme na plechu 10 - 20 minut dokynout. Mezitím nahřejeme troubu na 220 °C. Mazanec před vložením do trouby potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme mandlemi. Po 15 minutách zapečení zmírníme teplotu na 170 °C a zvolna dopékáme. U vyšších tvarů můžeme na mazanec položit pečící papír, aby příliš nezhnědl. Pečeme dle velikosti 40 minut – 1 hodinu. Správné propečení zjistíme vpíchnutím špejle.

TIP:  Do mazance můžeme přidat i hrst sezamu, chia semínek, pohanky či slunečnice (nenechte se vyděsit nazelenalou barvou, kterou může slunečnice během pečení získat).

* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí

Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment vysoce kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, bio oříšky či bio sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva RAPADURA. V nabídce máme jak výrobky vlastní značky, tak vybrané výrobky jiných značek.

KONTAKTY

bio nebio s.r.o.
Průmyslová zóna 103
267 51 Bavoryně
Telefon: 311 532 039
Mobil: 731 169 016, 734 534 543
E-mail: info@bionebio.cz, objednavky@bionebio.cz

731 169 016
Tyto webové stránky používají k personalizaci reklam a služeb soubory cookies. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Souhlasím