Nezalekněte se tohoto názvu, ve skutečnosti se jedná o talíř plný zeleniny a hnědé rýže s extra panenským olivovým olejem. Vše záleží na volbě ingrediencí a způsobu přípravy, a tak lze i z tučného nezdravého pokrmu udělat jídlo, nad kterým srdce (žaludek, žlučník...) zaplesá.
- 1 balení rýžových špaget*
- extra panenský olivový olej*
- 2 hrnky najemno nakrouhaného zelí*
- 1 nahrubo nastrouhaná mrkev*
- 4 nakrájené jarní cibulky*
- 4 nadrobno nasekané stroužky česneku*
- 6 žampionů nakrájených na plátky
- sójová omáčka*
- 1 lžíce oleje z praženého sezamu*
- dle chuti feferonková pasta*
- mořská sůl
- pepř*
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu do al dente, dobře propláchneme studenou vodou,
a promícháme s několika lžícemi oleje. Na pánvičce krátce osmahneme česnek na 2 lžících oleje, přidáme zelí a několik minut za stálého míchání smažíme. Poté přidáme mrkev a cibulku, krátce osmažíme a vše dáme stranou do mísy. Na pánvičce rychle osmažíme žampiony na 1 lžíci oleje a dáme je stranou k zelenině. Nakonec na pánvičku nalijeme 2 - 4 lžíce oleje, přidáme těstoviny, přilijeme sójovou omáčku dle chuti, sezamový olej a prohřejeme. Přimícháme zeleninu se žampiony a dochutíme solí, pepřem a popřípadě feferonkovou pastou.
* = bio