Parfait znamená francouzsky perfektní, a přesně takový tento snadný a rychlý desert i je.
2 žloutky*
40 g přírodního třtinového cukru*
2 lžíce bílé mandlové pasty RAPUNZEL*
250 ml smetany ke šlehání*
kapka oleje z hořkých mandlí nebo amaretta
200 g jahod*
Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny. Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme k ní mandlovou pastu a olej z hořkých mandlí. Oba vyšlehané krémy opatrně smícháme. Rozdělíme do malých formiček a vložíme na 4 hodiny do mrazáku. Půl hodiny před podáváním necháme povolit v ledničce. Podáváme s jahodami, nejlépe čerstvými ze zahrádky.
TIP: Místo mandlové pasty použijeme pastu z lískových oříšků a vynecháme mandlový olej a voilà - parfait à la nocciole.
* = bio
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de.