KAOKA

logo kaoka

Koncem roku 2009 jsme měli v sortimentu již přes padesát druhů bio čokolády, avšak chuť čokolády KAOKA nás přesvědčila o tom, abychom přidali i tuto značku do našeho sortimentu. KAOKA není jen obyčejným výrobcem čokolády, důležitým aspektem této značky je úzká spolupráce s dodavateli v rámci projektu spravedlivého obchodu Bio Equitable.

imageZnačka KAOKA je založena na třech principech: na respektu k dodavatelům, k životnímu prostředí a k zákazníkům. Respekt k dodavatelům je vyjádřen úzkou spoluprací a dlouhodobými obchodními vztahy s pěstiteli kakaa v rámci fair trade projektu Bio Equitable. Používání surovin pěstovaných ekologicky způsobem zachovávajícím biodiversitu prostředí vyjadřuje respekt k životnímu prostředí a jeho rozmanitosti. A respekt k zákazníkovi je vyjádřen špičkovou kvalitou čokolády.

Kakaové boby jsou rozhodující surovinou určující kvalitu čokolády a zaměstnanci společnosti KAOKA jsou v úzkém kontaktu s jejich pěstiteli na všech kontinentech, odkud se kakaové boby vykupují. V současné době fungují projekty spolupráce v Ekvádoru (Jižní Amerika), Vanuatu (Oceánie), Svatém Tomáši a Princově ostrově (Afrika). Zakladatel společnosti, pan André Deberdt, a technický tým cestují pravidelně do těchto oblastí, kde na místě s pěstiteli analyzují jak technickou tak sociální situaci a provádějí opatření nezbytná k vyřešení eventuálních problémů. Toto předávání znalostí a zkušeností umožňuje drobným pěstitelům vytvářet silná, efektivní a dobře řízená sdružení, což je nezbytná podmínka k úspěchu. Pro společnost KAOKA jsou pevné vztahy s pěstiteli a jejich sociální a ekonomická situace nedílnou součástí ekologického způsobu pěstování a výroby biopotravin. Farmářům pak z tohoto přístupu k obchodování, který zahrnuje technickou a finanční pomoc a garantované výkupní ceny, plyne ekonomický růst a jistota budoucnosti. V dnešní době spolupracuje KAOKA s téměř 3000 farmářů a jejich rodin.