Bio bílý jogurt bez laktózy BGL 150 g
Tento jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Jogurt má lehce smetanově nažloutlou barvu a příjemnou vůni, způsobenou přírodním krmivem - bylinkami, jetelem, trávou. Je vymíchaný do krémova a velmi hustý, i když neobsahuje žádná přidaná zahušťovadla jako sušené mléko, mléčnou bílkovinu či sušenou syrovátku.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi přízaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.
OBSAH: 150 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: plnotučné mléko**, bakterie mléčného kvašení, enzym laktáza. ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 99 %. Obsah tuku 3,5 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 302 kJ/72 kcal |
---|---|
Tuky | 3,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,3 g |
Sacharidy | 4,5 g |
z toho cukry | 4,5 g |
z toho laktóza | < 0,1 g |
Bílkoviny | 4,9 g |
Sůl | 0,12 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Bílý jogurt bez laktózy. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU
Berchtesgadener Land
Možná si myslíte, že vozit mléko a mléčné výrobky do Česka nemá smysl. Nebo to třeba smysl má, ale jen když jsou levnější, tak jak to anonymně dělají velké mlékařské firmy. Dovolte nám zkusit Vás přesvědčit o opaku. Mlékárna Berchtesgadener Land Molkerei není obyčejnou mlékárnou. V roce 1927 si několik sedláků z okolí německého Pidingu řeklo, že je možná škoda prodávat jen nezpracované mléko. Byli zvyklí si doma připravovat tvaroh, jogurt a má...