Bio kefír 1,5 % tuku BGL 400 g
Kefír je mléčná specialita, která pochází z Kavkazu. Prospívá zažívacímu ústrojí a je snadno stravitelný. Berchtesgadener Land kefír je vyráběn pomocí biologicky aktivních speciálních Biogarde a kefírových kultur, a proto obsahuje vysoký podíl L(+) pravotočivé kyseliny mléčné. Je hustý a vyniká velmi jemnou chutí.
Kefír Berchtesgadener Land je vyroben z mléka od volně se pasoucích krav, jež si vybírají horské bylinky, které jim nejvíce svědčí. To se projeví nejen v nutričních hodnotách mléka, ale také v jeho vůni a chuti. Mléko má smetanovější nažloutlou barvu v porovnání s běžným mlékem, lahodnou chuť a příjemnou vůni. Kefír z tohoto mléka nevyniká jen chutí, ale i nutričními vlastnostmi. Mléko, ze kterého je vyráběn (v plnotučné verzi), mělo nejvyšší hodnoty esenciálních mastných kyselin a cenné konjugované kyseliny linolové ve studii provedené universitou Kessel v roce 2006 a od roku 1997 až do současnosti získává každoročně nejvyšší ocenění Německé zemědělské společnosti, Zlatou medaili. V testu mlék uznávaného sdružení Stiftung Warentest z 11/2007 bylo vyhodnoceno jako nejlepší z testovaných mlék a obdrželo nejvyšší hodnocení "Sehr gut". Právě toto mléko je důvodem, proč společnost bio nebio distribuuje značku Berchtesgadener Land v České republice.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE DEMETER? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
OBSAH: 400 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: kefír z fair trade mléka z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah tuku nejméně 1,5 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 195 kJ/46 kcal |
---|---|
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 4,3 g |
z toho cukry (laktóza) | 4,3 g |
Bílkoviny | 3,2 g |
Sůl | 0,1 g |
Vápník | 120 mg (15 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Kefír se sníženým obsahem tuku. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU
Berchtesgadener Land
Možná si myslíte, že vozit mléko a mléčné výrobky do Česka nemá smysl. Nebo to třeba smysl má, ale jen když jsou levnější, tak jak to anonymně dělají velké mlékařské firmy. Dovolte nám zkusit Vás přesvědčit o opaku. Mlékárna Berchtesgadener Land Molkerei není obyčejnou mlékárnou. V roce 1927 si několik sedláků z okolí německého Pidingu řeklo, že je možná škoda prodávat jen nezpracované mléko. Byli zvyklí si doma připravovat tvaroh, jogurt a má...