Bio hroznová šťáva červená 100% Beutelsbacher 0,7 l
Šťáva je lisována z demeter hroznů odrůdy Merlot a šťáva není během výroby sířena.
Je šťáva vhodná pro vegany? Někteří výrobci po vylisování šťávy filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy této značky jsou tudíž vhodné i pro striktní vegany.
Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
OBJEM: 0,7 l
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: lisovaná šťáva z červených hroznů z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 310 kJ/74 kcal |
---|---|
Tuky | 0,01 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,002 g |
Sacharidy | 17,8 g |
z toho cukry | 17,8 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sůl | 0,008 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Hroznová šťáva 100%. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl ovocné složky 100 %. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.
UPOZORNĚNÍ: Obal můžete vrátit na jednom z našich odběrních míst nebo v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.
DE-ÖKO-007
Zemědělská produkce EU
Beutelsbacher
Značka Beutelsbacher má u našich německých sousedů zaslouženě vynikající pověst a je synonymem nejen pro bio džusy z přímého lisování, ale hlavně pro tzv. demeter džusy. Beutelsbacher je rodinná firma založená v roce 1936 dvěma bratry z rodu odvěkých sadařů a vinařů Maierů. Cílem bylo zajištění odbytu místního ovoce z biodynamické produkce (demeter). Ro...