Bio starofrancouzská hořčice s medem a balsamikem 195 g
Starofrancouzská hořčice je vyráběná řemeslně podle originální trapistické receptury mnichy z kláštera Nový Dvůr. Je mletá nahrubo a balsamiko ze severoitalské Modeny jí dodává neobvykle bohatou vůni, chuť, ale také barvu. Med je cítit zejména na začátku, ale dodává hořčici příjemnou sladkost. Tradičně se každý klášter řádu musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Starofrancouzská hořčice je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit jako „Hořčice postaru“. Tato hořčice je vyráběna z vybraného hořčičného semínka řemeslně a v malém objemu. Semínko je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a provoněno medem a balsamikovým octem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získá své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků. Tato hořčice je výtečná ke stolnímu použití. Výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek a dresingů, ale i k marinování masa či zeleniny.
HMOTNOST: 195 g
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
SLOŽENÍ: kvasný lihový ocet*, hořčičné semínko*, med* 10 %, voda, balsamikový ocet z Modeny* 6 %, sůl, koření*. Všechny složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje hořčičná semínka a neobsahuje žádné stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota | 626 kJ/150 kcal |
Tuky | 9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 6,9 g |
z toho cukry | 6,9 g |
Bílkoviny | 6,7 g |
Sůl | 4,7 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Starofrancouzská hořčice ochucená medem a balsamikovým octem. Chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření uchovávejte v chladu.
CZ-BIO-002
Zemědělská produkce EU/mimo EU
Opatství Nový Dvůr
V Opatství Nový Dvůr vyrábí cisterciáčtí mniši hořčice řemeslným způsobem. Pečlivě vybraná hořčičná semínka se máčí do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter. Semínka se následně drtí na mlýnském kameni, provoní se medem a moravským bílým vínem. Klášter byl založen v roce 2002 francouzským opatstvím ze Sept-Fons a místní mniši se zde denně modlí a živí se výrobou vynikajících hořčic. Hořčice jsou zde ...