Novodvorská hořčice 195 g
Základní hořčice z Nového Dvora je ideální pro seznámení s těmito špičkovými klášterními výrobky. Není v biokvalitě, a je proto cenově dostupnější. Stejně jako ostatní výrobky z Nového Dvora, ani základní Novodvorská hořčice neobsahuje žádné konzervanty či barviva. Používáme ji hlavně k ochucení červeného a bílého masa, tvrdých sýrů, šunky a uzenin. Je vyráběna řemeslně a v malém objemu podle originální trapistické receptury mnichy z opatství Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Hořčice z Nového dvora je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit jako „Starofrancouzská hořčice“. Vyrábí se z vybraného hořčičného semínka, které je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a dochuceno ostatními přísadami. Ochucená hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.
HMOTNOST: 195 g
ZEMĚ PŮVODU: ČR
SLOŽENÍ: hořčičné semínko, ocet, voda, moravské víno bílé, med, sůl, koření.
Výrobek nepochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Opatství Nový Dvůr
V Opatství Nový Dvůr vyrábí cisterciáčtí mniši hořčice řemeslným způsobem. Pečlivě vybraná hořčičná semínka se máčí do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter. Semínka se následně drtí na mlýnském kameni, provoní se medem a moravským bílým vínem. Klášter byl založen v roce 2002 francouzským opatstvím ze Sept-Fons a místní mniši se zde denně modlí a živí se výrobou vynikajících hořčic. Hořčice jsou zde ...