Bio mandlový krém RAPUNZEL 250 g
Tato příjemná lehce slazená pomazánka s velmi vysokým podílem mandlí se dá snadno natírat na pečivo (lze kombinovat i s medem, javorovým sirupem, rozinkami...), používáme ji i ke zjemnění zákusků, na pečení (do bábovek, dortů či sušenek), do jogurtu, mléčných koktejlů a müsli. Můžeme ji mlsat i na lžičce, kdy je nejlepší vychlazená. Pomazánka se vyrábí z mandlí, které jsou šetrně upraženy vzduchem za využití energie z obnovitelných zdrojů a namlety najemno. Použitý fair trade palmový olej pochází z Ghany, kde jsou v rámci projektu palmy vysazovány s ohledem na životní prostředí a pro získání nových plantáží nedochází k odlesnění. Mandlový krém obsahuje významné množství vápníku a železa, obzvláště bohatá je pak na hořčík, vitamin B2 a vitamin E.
HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: mandle* 57 %, palmový olej*, mandlová moučka 8 %, přírodní třtinový cukr*, sušená třtinová šťáva Rapadura*, mořská sůl. Suroviny s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, mléka, vlčího bobu a sezamu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 2760 kJ/667 kcal |
---|---|
Tuky | 58 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 16 g |
Sacharidy | 16 g |
z toho cukry | 12 g |
Vláknina | 9 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0,2 g |
Železo | 4,1 mg (30 % DDD) |
Hořčík | 162 mg (43 % DDD) |
Vápník | 241 mg (30 % DDD) |
Zinek | 2,1 mg (21 % DDD) |
Vitamin B1 | 0,2 mg (20 % DDD) |
Vitamin B2 | 0,6 mg (43 % DDD) |
Vitamin E | 16 mg (132 % DDD) |
Niacin | 2,1 mg (25 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Mandlový krém. Skladujte v chladu a suchu.
DE-ÖKO-006
Zemědělská produkce EU/mimo EU
RAPUNZEL
Se společností RAPUNZEL obchodujeme již řadu let a v roce 2004 jsme se stali jejím výhradním distributorem pro Českou republiku. V současné době patří firma Rapunzel mezi největší prodejce biopotravin v Evropě. Pomocí vlastních projektů v zahraničí zajišťuje špičkovou kvalitu a přesnou znalost původu surovin, díky které nemůže dojít k záměně bioproduktů s produkty z konvenčního zemědělství (viz povídání o projektu TURECKO). Projekty v rozvoj...