Jablečný mošt 100% Podorlická sodovkárna 0,33 l
Tento jablečný mošt se vyrábí přímým lisováním pečlivě vybraných jablek. Mošt se nefiltruje, nepřibarvuje, nepřislazuje a ani nijak neředí. Vylisovaná šťáva projde pouze procesem zahřívání na pasterační teplotu a poté se ihned stáčí do lahví. Tradiční jablečná šťáva tak, jak ji známe z dětství. Můžeme si ji vychutnat doma či na výletech, nebo ji přibalit dětem do školy jako zdravý osvěžující nápoj.
Výrobou moštů se v Podorlické sodovkárně v Rychnově nad Kněžnou zabývají již od roku 2001. Jejich lisované šťávy se pyšní titulem Regionální potravina.
Co je to přímé lisování? Běžné džusy se vyrábí z koncentrátu, který se získává odpařováním vylisované šťávy. Před plněním do konečného obalu se koncentrát ředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají pouze vylisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Pasterují se pouze krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek!
OBJEM: 0,33 l
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
SLOŽENÍ: 100% jablečná šťáva.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek může obsahovat stopy celeru.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 172 kJ/41 kcal |
---|---|
Tuky | < 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 11 g |
z toho cukry | 9,9 g |
Vláknina | 0,1 g |
Bílkoviny | 0,9 g |
Sůl | 0 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: 100% jablečná šťáva. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl ovocné složky 100 %. Skladujte v chladu, chraňte před slunečním zářením. Sediment není na závadu, je znakem čerstvě lisovaného ovoce. Po otevření skladujte při teplotě do 6 °C a spotřebujte do 3 dnů. Výrobek nepochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Podorlická sodovkárna
Česká společnost Podorlická sodovkárna s.r.o. byla založena Janem Mikšem, vnukem původního majitele pivovaru v Rychnově nad Kněžnou. Původní pivovar zakoupil pan Mikš od Kolowratů již v roce 1918 a od základů jej zmodernizoval. V roce 1948 byl pivovar znárodněn, výroba piva byla zrušena a objekt byl přebudován na sodovkárnu. Poté, co rodina Mikšova znovu získala celý objekt v roce 1993 v restituci, byla výroba sodovek, díky zachovalé původní lince z roku...