Bio Muškát moravský kabinetní bílé Vinařství Čech 0,75 l
Muškát moravský je muškátová odrůda vyšlechtěná přímo pro podnebí jižní Moravy. Tato odrůda však klade velké nároky na umění vinaře jak před sklizní, tak při zpracování. Při správné péči se odmění krásným muškátovým aroma, má lehkou harmonickou chuť s příjemnými tóny limetky a grepu. Je vhodné jako aperitiv k předkrmům. Skvěle se hodí k plodům moře, ale také k mírně sladkým dezertům.
Odrůda révy | Muškát moravský |
---|---|
Barva | zelenožlutá |
Chuť | suchá |
Buket | ovocná vůně černého bezu s nádechem vyzrálých hroznů |
Podáváme k: | předkrmům, plodům moře, ovocným salátům |
Teplota podávání | 9 - 11 °C |
PROČ PÍT BIO VÍNO?
1. Například proto, že obsahuje daleko méně siřičitanů, na které jsou někteří lidé přecitlivělí. Tato přecitlivělost se projevuje mimo jiné i bolestí hlavy. Zkuste si dát bio víno - třeba vyřeší Vaše ranní bolesti hlavy po oslavě!
2. Proto, že jste vegani! Při výrobě vína se používají i čiřidla z živočišných zdrojů a producenti bio vína obvykle zákazníky informují, zda je víno vhodné pro vegany či nikoli.
3. Snad proto, že ve víně má být pravda - ne chemie! Nebo chcete, aby Vaše víno obsahovalo zbytková množství látek používaných při běžné výrobě?
4. Nebo proto, že chcete pít zdravé živé víno, které nestojí měsíce v regálech hypermarketů, ale naopak vyžaduje péči a opatrnost při skladování.
5. Protože bio víno je pěstováno v souladu s přírodou - ne jí navzdory! Zůstává v něm energie slunce, zdravé půdy, drobného života ve vinici a doteků starostlivých rukou.
OBJEM: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
OBSAH ALKOHOLU: 12 % obj.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Bio víno obsahuje oxid siřičitý, i když v menším množství než konvenční vína.
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Víno bílé odrůdové jakostní s přívlastkem - kabinetní. Skladujte při teplotě do 18 °C. Chraňte před teplem.
LEGISLATIVNÍ UPOZORNĚNÍ: Na tento výrobek se vztahuje zákaz prodeje osobám mladším 18 let.
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Vinařství Čech
Rodinné Vinařství Čech se nachází ve vinařské obci Tvrdonice v oblasti nazývané Moravské Slovácko. Vinařství založil a svými víny proslavil Jan Čech již v roce 1996 – tehdy ještě pod názvem ČEBAV. Od roku 2010 funguje vinařství pod svým nynějším názvem a práci po svém otci převzal syn Petr. Vína z Vinařství Čech dosáhla významných úspěchů jak na tuzemských, tak na zahraničních soutěžích. Pravidelně účastní mezinárodních soutěží v An...