Bio přepuštěné máslo ČESKÉ GHÍČKO 340 ml
Toto ghí je vyráběno z českého mléka. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují vysrážené bílkoviny, které se odebírají. Díky tomu obsahuje ghí pouze stopová množství laktózy a mléčných bílkovin a je obvykle dobře snášeno lidmi, kteří nemohou konzumovat mléko.
OBJEM: 340 ml
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
POUŽITÍ: Ghí používáme místo másla na vaření, pečení i smažení, na kaše, do dezertů, těst atd.
SLOŽENÍ: bio bezvodý mléčný tuk
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy a mléčné bílkoviny.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 3677 kJ/878 kcal |
---|---|
Tuky | 99,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 70 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Přepuštěné máslo. Skladujte v temnu při teplotě do 20 °C.
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
České ghíčko
Český výrobce přepuštěného másla - ghee - jak konvenčního, tak v biokvalitě. Výroba probíhá ručně tradičním postupem z čerstvých českých surovin. Výsledkem je výrobek vysoké kvality.