Chia pudink je skvělou rostlinnou alternativou klasického jogurtu. Chia semínka obsahují zhruba 30 % oleje s vysokým obsahem omega 3 mastných kyselin a jsou zdrojem vitamínů a důležitých minerálních látek. V kombinaci s čerstvými klíčky dodají tělu tolik potřebnou energii. Meruňkové pyré dodá chia pudinku jemnou sladkou chuť, Bourbon vanilka svou typickou vůni.
Suroviny (na 2 porce)
- 50 g mungo fazolí (již naklíčených)
- 100 ml kokosového mléka RAPUNZEL
- 4 lžičky chia semínek
- špetku Bourbon vanilky
- 10 sušených meruněk
- 200 ml vody
- 1 jablko
- 100 ml kokosového jogurtu či jiného rostlinného jogurtu
- kokosový, datlový či agáve sirup na doslazení
Na ozdobu:
Příprava:
V misce smícháme kokosové mléko s chia semínky a vanilkou. Směs dáme přes noc nabobtnat do ledničky (nejméně však na 2 hodiny).
V malém hrnci přivedeme k varu vodu, stáhneme z ohně a vložíme do ní sušené meruňky. Uzavřeme pod pokličku a odstavíme, dokud meruňky nezměknou (cca 30 minut). Vodu slijeme a ponecháme si ji stranou.
Meruňky rozmixujeme tyčovým mixérem a zředíme slitou vodou z meruněk na požadovanou konzistenci. Rozmixovanou směs můžeme dochutit trochou sirupu. Jablko zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Do 2 sklenic vrstvíme chia pudink, jogurt, meruňkové pyré a čerstvě natrhané mungo klíčky.
Posypeme kousky jablek, konopnými semínky, kokosovými lupínky a mandlemi.
Suroviny použijte pokud možno bio, od souseda nebo domácí.
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de