Rakytníková šťáva 100% Ovocňák 250 ml
Tato 100% šťáva je šetrně lisována z rakytníku řešetlákového, které roste na rodinné farmě v Beckově. Rakytník je ceněný pro zdravotní účinky. Jeho šťáva obsahuje desetkrát více vitamínu C než citrónová šťáva a je také zdrojem vitamínu A. Používá se preventivně i terapeuticky při infekcích, stavech vyčerpání a ztrátě chuti k jídlu. V chřipkovém období doporučujeme užívat šťávu z rakytníku k posílení imunity.
Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
OBJEM: 250 ml
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
SLOŽENÍ: 100% lisovaná šťáva z rakytníku
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 242 kJ/58 kcal |
---|---|
Tuky | 4,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,05 g |
Sacharidy | 2,6 g |
z toho cukry | 0,3 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Sůl | 0,04 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rakytníková šťáva 100%. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl ovocné složky 100 %. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 7 dnů. Výrobek nepochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Ovocňák
Ovocňák je ryze českou společností rodiny Kořínkových. Myšlenka na výrobu čistých ovocných moštů se zrodila již v roce 2011. Cílem bylo nabídnout spotřebitelům kvalitní český produkt z oblasti Bílých Karpat, na jejichž svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě. Mošty, pyré a další produkty pod touto značkou se vyrábí v moštárně v Rudicích a od roku 2019 také na farmě v Beckově na Slovensku. Suroviny pochází od sadařů a pěstite...