Bio Frankovka červené Vinařství Čech 0,75 l
Suché zemské víno z Tvrdonic z Vinařství Čech plné chuti s projevy sušeného ovoce a tříslovin. Frankovka je velmi starou odrůdou, která vznikla spontánním křížením odrůd Gouais blanc a Blaue Zimmettraube a pochází pravděpodobně z Rakouska. V chuti je plná a bohatá s vyšší tříslovinou. Je velmi oblíbená a proto se řadí mezi druhou nejpopulárnější odrůdu v České republice.
Odrůda révy | Frankovka |
---|---|
Barva | rubínová |
Buket | jemná kořenitá vůně s nádechem malin a lesního ovoce |
Podáváme k: | pečeným masům, guláši, kořeněným zeleninovým jídlům |
Teplota podávání | 16 - 18 °C |
PROČ PÍT BIO VÍNO?
1. Například proto, že obsahuje daleko méně siřičitanů, na které jsou někteří lidé přecitlivělí. Tato přecitlivělost se projevuje mimo jiné i bolestí hlavy. Zkuste si dát bio víno - třeba vyřeší Vaše ranní bolesti hlavy po oslavě!
2. Proto, že jste vegani! Při výrobě vína se používají i čiřidla z živočišných zdrojů a producenti bio vína obvykle zákazníky informují, zda je víno vhodné pro vegany či nikoli.
3. Snad proto, že ve víně má být pravda - ne chemie! Nebo chcete, aby Vaše víno obsahovalo zbytková množství látek používaných při běžné výrobě?
4. Nebo proto, že chcete pít zdravé živé víno, které nestojí měsíce v regálech hypermarketů, ale naopak vyžaduje péči a opatrnost při skladování.
5. Protože bio víno je pěstováno v souladu s přírodou - ne jí navzdory! Zůstává v něm energie slunce, zdravé půdy, drobného života ve vinici a doteků starostlivých rukou.
OBJEM: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
OBSAH ALKOHOLU: 13 % obj.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Bio víno obsahuje oxid siřičitý, i když v menším množství než konvenční vína.
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Víno červené jakostní odrůdové. Skladujte při teplotě do 18 °C. Chraňte před teplem.
LEGISLATIVNÍ UPOZORNĚNÍ: Na tento výrobek se vztahuje zákaz prodeje osobám mladším 18 let.
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Vinařství Čech
Rodinné Vinařství Čech se nachází ve vinařské obci Tvrdonice v oblasti nazývané Moravské Slovácko. Vinařství založil a svými víny proslavil Jan Čech již v roce 1996 – tehdy ještě pod názvem ČEBAV. Od roku 2010 funguje vinařství pod svým nynějším názvem a práci po svém otci převzal syn Petr. Vína z Vinařství Čech dosáhla významných úspěchů jak na tuzemských, tak na zahraničních soutěžích. Pravidelně účastní mezinárodních soutěží v An...