Bio kandovaná citrónová kůra RAPUNZEL 100 g
Tato kandovaná citrónová kůra má výraznou ovocnou chuť a neobsahuje barviva ani konzervanty. Je vyrobena z citrónů pocházejících z kontrolovaného ekologického zemědělství, které nebyly ošetřeny chemickým postřikem. Čerstvá kůra se nakrájí na kostičky, poté se krátce zahřeje, zalije sirupem a citrónovou šťávou a několik hodin kanduje. Sirup postupně proniká do kůry, kde nahrazuje vodu. Kandování ovoce se dříve využívalo hlavně k jeho uskladnění, v době celoroční dostupnosti čerstvých plodů oceňujeme spíše specifickou chuť kandovaného ovoce. Kandovanou citrónovou kůru používáme při pečení, ve sladkých kynutých těstech, v čokoládových sladkostech a ke zdobení cukroví.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Nizozemí
SLOŽENÍ: citrónová kůra 57 %, glukózo-fruktózový sirup, citrónová šťáva. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1332 kJ/314 kcal |
---|---|
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 76 g |
z toho cukry | 70 g |
Vláknina | 5,0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,4 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Citrónová kůra kandovaná. Po otevření skladujte v ledničce.
NL-BIO-01
Zemědělská produkce EU/mimo EU
RAPUNZEL
Se společností RAPUNZEL obchodujeme již řadu let a v roce 2004 jsme se stali jejím výhradním distributorem pro Českou republiku. V současné době patří firma Rapunzel mezi největší prodejce biopotravin v Evropě. Pomocí vlastních projektů v zahraničí zajišťuje špičkovou kvalitu a přesnou znalost původu surovin, díky které nemůže dojít k záměně bioproduktů s produkty z konvenčního zemědělství (viz povídání o projektu TURECKO). Projekty v rozvoj...