Ovocný mošt Jablko-Jahoda Ovocňák 200 ml
Jablečno-jahodový mošt společnosti Ovocňák je vyroben z pečlivě vybraných jablek z českých a slovenských sadů s přídavkem poctivé dávky jahod. Díky lisování za studena si mošt zachovává spousty prospěšných látek a přirozenou chuť ovoce. Mošt není doslazován cukrem. Je balený v praktickém obalu a zajištěný znovu uzavíratelným víčkem. Můžeme si ho přibalit na cesty, nebo ho dát dětem do školy jako zdravý osvěžující nápoj.
Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
OBJEM: 200 ml
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
SLOŽENÍ: jablečná šťáva 80 %, jahodová šťáva 20 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 182 kJ/43 kcal |
---|---|
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,03 g |
Sacharidy | 9,9 g |
z toho cukry | 9,3 g |
Vláknina | 0,1 g |
Bílkoviny | 0,81 g |
Sůl | 0,05 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jablečno-jahodový mošt. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl ovocné složky 100 %. Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým sluncem. Po otevření skladujte při teplotě do 6 °C a spotřebujte do 3 dnů. Výrobek nepochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Ovocňák
Ovocňák je ryze českou společností rodiny Kořínkových. Myšlenka na výrobu čistých ovocných moštů se zrodila již v roce 2011. Cílem bylo nabídnout spotřebitelům kvalitní český produkt z oblasti Bílých Karpat, na jejichž svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě. Mošty, pyré a další produkty pod touto značkou se vyrábí v moštárně v Rudicích a od roku 2019 také na farmě v Beckově na Slovensku. Suroviny pochází od sadařů a pěstite...