Tato exotická polévka vypadá i chutná skvěle, je však velmi jednoduchá na přípravu. Doporučujeme podávat s čerstvou bagetou - třeba celozrnnou.
Polévka:
- 4 červené papriky*
- 1 mrkev*
- 1 cibule* nakrájená nadrobno
- 2 lžíce EP olivového oleje*
- 500 ml zeleninového vývaru*
- 2 lžíce 100% kešu pasty*
- mořská sůl
- černý pepř*
- 100 g crème fraiche*
Pálivá zavářka:
- 1 malá žlutá paprika*
- 1 lžíce EP olivového oleje*
- 1 lžíce kešu oříšků*
- 1/2 lžičky feferonkového krému*
- mořská sůl
- pažitka a chilli papričky na ozdobu
Očistíme a opláchneme papriky mrkev a nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme cibulku do sklovita. Přidáme papriku a mrkev a krátce osmažíme. Přidáme vývar (čertsvý nebo připravený podle návodu z prášku či kostky) a vaříme zvolna pod pokličkou asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Mezitím omyjeme, očistíme a na malé kousky nakrájíme žlutou papriku a osmahneme ji na teflonové pánvičce spolu s kešu oříšky lehce do hněda. Feferonkovou pastu smícháme se 2 lžícemi vody a přidáme k paprice a kešu. Za stálého míchání necháme vypařit tekutinu. Nakonec dosolíme a necháme stranou v teple. Nakonec přidáme do polévky 100% kešu pastu a důkladně ji rozmixujeme. Vmícháme crème fraiche a dochutíme pepřem a solí. Polévku rozdělíme na talíře a na každou porci přidáme trochu crème fraiche a pálivé zavářky. Dozdobíme pažitkou a můžeme přidat na ozdobu i chilli papričku.
* = bio
Recept přebrán se svolením z www.rapunzel.de.