Kontaktujte nás: 731 169 016, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

axxen
Když chcete jíst,
ne konzumovat.
×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košík
košík je prázdný


Tuto celozrnnou bábovku budete mít hotovou za chvilku, i když se žloutky a bílky šlehají zvlášť. A navíc je naprosto bez přidaného tuku!

Nejprve si vymastíme bábovkovou formu máslem a vysypeme strouhaným kokosem (nebo hrubou moukou, pokud nám chuť kokosu vadí). Předehřejeme troubu na 160 °C. Připravíme si dvě vysoké nádoby na šlehání bílků a žloutků. Ta na žloutky by měla být větší, protože v ní chceme vymíchat těsto. Rozklepneme vajíčka a do větší nádoby oddělíme žloutky, do druhé bílky. Ke žloutkům přidáme 5 lžic horké vody, 2/3 cukru a ručním šlehačem šleháme na vysoké obrátky několik minut do pěny. Potom metličky šlehače opláchneme a vyšleháme bílky se špetkou soli. (Nemusíme metličky šlehače utírat vyloženě do sucha, bílkům trochu vody ve vyšlehání nezabrání. Co jim vadí je mastnota.) Když jsou bílky vyšlehané do pevného sněhu (tak, že lze nádobu obrátit dnem vzhůru a nic se nestane), tak do nich zašleháme zbylý cukr. Nyní postupně zamícháváme do žloutkové pěny mouku a sníh z bílků (začneme však několika lžícemi mouky) a vždy šetrně zamícháme (těsto nyní spíše opatrně pomalu obracíme). Než těsto vylijeme do formy, můžeme je ochutit několika lžícemi strouhaného kokosu či čokoládových peciček. Chceme-li získat mramorovanou bábovku, pak půlku těsta vylijeme do formy, ke druhé přidáme lžičku kakaa, opatrně promícháme a přidáme do formy. Pečeme při 175 °C asi 30 minut. Bábovka je upečená, když lehce odstává od okrajů a při zatlačení na povrch se vrací zpět. Můžeme ji také otestovat špejlí. Do bábovky píchneme špejlí, a když ji vytáhneme, tak na ní nesmí být těsto.

* = bio

Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment vysoce kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, bio oříšky či bio sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva RAPADURA. V nabídce máme jak výrobky vlastní značky, tak vybrané výrobky jiných značek.

KONTAKTY

bio nebio s.r.o.
Průmyslová zóna 103
267 51 Bavoryně
Telefon: 311 532 039
Mobil: 731 169 016, 734 534 543
E-mail: info@bionebio.cz, objednavky@bionebio.cz

Tyto webové stránky používají k personalizaci reklam a služeb soubory cookies. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Souhlasím