Snadná a rychlá příprava a výsledek v podobě voňavého cukroví plného čokolády a ořechů. Pokud vás omrzely stále stejné druhy vánočního cukroví, můžete vyzkoušet tuto variantu ze staré americké kuchařky. A konec konců, nejen o Vánocích...
- 12 dkg změklého másla*
- 1 vejce*
- 8 dkg třtinového cukru* nebo panely*
- 16 dkg polohrubé celozrnné mouky*
- 1/3 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce horké vody
- 1/4 lžičky soli
- 8 dkg mletých vlašských ořechů*
- 18 dkg strouhané hořké čokolády*
- špetka Bourbon vanilky*
Našleháme máslo s cukrem a vejcem, přimícháme vodu a jedlou sodu a přidáme zbytek složek. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžičkou menší hrudky. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C 12 - 15 minut.
* = bio