Bio balsamikový ocet jablečný Beutelsbacher 330 ml
Základní surovinou při výrobě tohoto balsamikového octa jsou jablka z vyhlášených sadařských oblastí v Jižním Německu. Jablka jsou vylisována a čerstvá šťáva se nechá zfermentovat na jablečný ocet. Ten získává typickou středomořskou chuť balsamika během následného zrání. Plnost chuti a snížení kyselosti je dosaženo přidáním zahuštěné jablečné šťávy. Jablečný balsamikový ocet má velmi příjemnou sladko-kyselou chuť, která se velmi dobře hodí k lehce nahořklým salátům jako je např. čekanka. Kromě zeleninových salátů jej používáme také do ovocných salátů, k dochucení drůbeže a ryb a k ovonění desertů. Jahody lehce pokropené jablečným balsamikem jsou vynikající.
OBJEM: 330 ml
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: zahuštěná jablečná šťáva, jablečný ocet. Obě složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 851 kJ/203 kcal |
---|---|
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 45 g |
z toho cukry | 43 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | < 0,01 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Kvasný jablečný ocet ochucený. Obsah přírodní kyseliny octové: 5 %. Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Chraňte před mrazem.
UPOZORNĚNÍ: Obal můžete vrátit na jednom z našich odběrních míst nebo v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.
DE-ÖKO-007
Zemědělská produkce EU
Beutelsbacher
Značka Beutelsbacher má u našich německých sousedů zaslouženě vynikající pověst a je synonymem nejen pro bio džusy z přímého lisování, ale hlavně pro tzv. demeter džusy. Beutelsbacher je rodinná firma založená v roce 1936 dvěma bratry z rodu odvěkých sadařů a vinařů Maierů. Cílem bylo zajištění odbytu místního ovoce z biodynamické produkce (demeter). Ro...