Jedlá soda potravinářská bio*nebio 250 g
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.
HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jedlá soda potravinářská. Skladujte v suchu.
bionebio
Společnost bionebio s.r.o. je česká společnost, která se zabývá dovozem a výrobou biopotravin a potravin zdravé výživy. Drtivá většina sortimentu je v biokvalitě.