Čokoládová tvář značky RAPUNZEL je férová, jemná a lákavá.
RAPUNZEL čokolády z fair trade biosurovin nejvyšší kvality. Čokoláda značky RAPUNZEL byla první čokoládou na světě vyrobenou výlučně z biosurovin, tj. ze surovin pocházejících z kontrolovaného ekologického zemědělství. Bio čokolády RAPUNZEL jsou špičkou mezi čokoládami a jejich spotřeba v Německu a zemích Unie i export do třetích zemí stále roste. Jejich úspěch se opírá o tři základní body:
1. Vysoké požadavky na výrobu – většina druhů se vyrábí tradičním způsobem přímo ve Švýcarsku, druhá řada pak za pečlivého dozoru v Itálii podle vlastních receptů společnosti RAPUNZEL.
2. FAIR TRADE projekt HAND IN HAND – dvě základní suroviny při výrobě čokolády, kakao a cukr, pocházejí z tohoto projektu. Projekt nejen že pomáhá místním zemědělcům a komunitě v zemích třetího světa, ale zároveň garantuje znalost zdrojů použitých surovin a umožňuje ovlivňování jejich kvality. Jinými slovy, kakao a cukr se nenakupují na plodinové burze za co nejnižší cenu, ale od stálých prověřených dodavatelů, se kterými má RAPUNZEL dlouhodobé vztahy.
3. Biosuroviny – všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Díky tomu se do čokolády nemohly dostat residua nežádoucích chemikálií, používaných při konvenčním způsobu pěstování rostlin a chovu zvířat.
Čokolády RAPUNZEL v sobě tedy spojují tradiční kvalitu zpracování se špičkovými surovinami a přímou pomocí pěstitelům.
Čokoláda se od běžných výrobků dále liší tím, že:
- Je slazena buď sušenou třtinovou šťávou RAPADURA a přírodním třtinovým cukrem Cristallino. Ty dodávají čokoládám důležité minerální látky.
- Při její výrobě nejsou použity žádné náhražkové ztužené rostlinné tuky, na rozdíl od řady jiných podobných výrobků.
- Ochucené druhy neobsahují žádná aromata či barviva, ale pouze přírodní silice.
- Při pěstování kakaových bobů nebyla využívána otrocká dětská práce (vyplývá z podmínek projektu HAND IN HAND).
- Místo obvyklého aroma je pro ovonění použito výhradně pravé sušené Bourbon vanilky.
- Jako emulgátor je použit sojový lecitin vyráběný z geneticky nemodifikované soji (běžné čokolády mohou obsahovat emulgátory z živočišných zdrojů).
- Použité kakaové boby byly šetrně zpracovány zejména s ohledem na riziko vzniku plísní.